חזרה לשנה

מנהלים ,רכזים ומורים יקרים

עם החזרה לחווה , לכיתה ולמשרד
נאחל לכולנו
שנת לימודים מוצלחת
שגרה מבורכת ועשייה פורה !

יודע חקלאי פיקח
עלון מורי מדעי החקלאות החדש

המרכז הארצי למורי מדעי החקלאות שמח להציג בפניכם עלון זה ובו מגוון של מאמרים בתחומים המשיקים לתוכנית הלימודים החדשה במדעי החקלאות.
המאמרים מקוריים ונכתבו במיוחד לעלונים השונים. אנו תקווה כי תיהנו מקריאת המאמרים וכי תעשירו דרכם את הידע שלכם בתחומים השונים, ותיישמו אותו בהוראה. אנו מודות לכל כותבי המאמרים.

חרבות הברזל

תומכים בחקלאים בעוטף ובכל הארץ

הלכה למעשה
הלכה ומעשה בגידול בעלי חיים במשק החקלאי
לוח משרות

מחפשים מורים לתיכון?
רוצים לעבוד בחוות החקלאיות?

קהילות מורים

מורים מובילי דרך ודעה?
מקומכם אתנו בקהילות המורים

ההזדמנות שלך להיפגש, לתמוך, להחליף ולהעשיר ידע, להכיר תחומים, קשרים ויוזמות בחקלאות ולגוון את דרכי הלמידה באמצעות למידת עמיתים וכלים פדגוגים חדשניים.

מורים מובילי דרך ודעה?
מקומכם אתנו בקהילות המורים

הזדמנות שלך להיפגש, לתמוך, להחליף ולהעשיר ידע, להכיר תחומים, קשרים ויוזמות בחקלאות ולגוון את דרכי הלמידה באמצעות למידת עמיתים וכלים פדגוגים חדשניים.
PlayPause
previous arrow
next arrow
14012024 updated

התעדכן לאחרונה

סיורי תלמידים למרכזי מחקר ופיתוח במדעי החקלאות. לכיתות ט' מבתי הספר של המינהל לחינוך התיישבותי, כעידוד לבחירה במקצוע החקלאות, לקראת 5 יח"ל בגרות. להרשמה לחצו כאן

המהדורה המותאמת של תוכנית הלימודים
נושאים ללא רקע- בהערכה חיצונית ונושאים עם רקע כחול בהיר- בהערכה חלופית לחצו כאן

המהדורה המותאמת של תוכנית הלימודים בתזונה
. לחצו כאן

מאגר ההקלטות בפורטל עובדי ההוראה מיקוד חקלאות זמין לרשותכם לצפייה לחצו כאן

הקצב של תהליך הפוטוסינתזה בצמחים תלוי בגורמים בתוך הצמח, וכן בגורמי סביבה שונים.

גורמי הסביבה העיקרים המשפיעים הם:

 1.עוצמת האור: אור השמש הוא מקור האנרגיה הראשוני ליצירת חומרים אורגניים בתהליך הפוטוסינתזה.

  1. 2. ריכוז הפחמן הדו- חמצני . הפחמן הדו- חמצני הוא אחד מחומרי המוצא בתהליך הפוטוסינתזה. בשל היותו חומר מוצא, שינויים בריכוז הפחמן הדו חמצני בסביבת הצמח יכולים להשפיע על קצב הפוטוסינתזה.
  2. 3. טמפרטורה- עליית הטמפרטורה עשויה לזרז את קצב הפוטוסינתזה, כמו שקורה בתהליכים כימיים אחרים. עלייה רבה מדי של הטמפרטורה עלולה לפגוע בתהליכים המתקיימים בצמחים בין השאר בתהליך הפוטוסינתזה.
  3. 4. המים.

המים משמשים כחומר מוצא בפוטוסינתזה, אך כמויות המים המשתתפות ישירות בתהליך הפוטוסינתזה הן נמוכות מאד. ולכן ירידה בכמות המים בצמח אינה משפיעה ישירות על התהליך. השפעת המים על קצב הפוטוסינתזה היא עקיפה: כאשר פוחתת כמות המים בצמח, בשל איבוד מים לסביבה או בשל קליטה מעטה מהקרקע, נסגרות הפיוניות שבעלים. מחד גיסא מופחת איבוד המים אך מאידך גיסא יש ירידה בכמות הפחמן הדו-חמצני החודר דרך הפיוניות.

Back to top